Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання 6 млн грн на підводних роботах під час будівництва Подільського мосту – судитимуть керівника КП

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у грудні 2020 року генпідрядник будівництва вказав у документах неправдиві дані про обсяги та вартість виконаних підводних робіт.

Йдеться, зокрема, про роботи з очищення металоконструкцій від обростання на глибині 12-20 метрів із залученням водолазної станції на Подільському мостовому переході через р. Дніпро у м. Києві.

У межах даного провадження правоохоронці провели огляд на будівництві Подільського мосту із залученням експертів та водолазів.

За висновками експертів роботи на суму понад 6 млн грн документально не підтверджуються.

Проте внаслідок службової недбалості замовника робіт вказані кошти були перераховані на рахунки генпідрядника.

Нагадаємо, раніше у межах розслідування директору КП, а також керівнику генпідрядної організації повідомлено про підозру за фактами завищення вартості на оренді машин та механізмів на 104 млн грн, завищення вартості робіт з використанням найманого обладнання на 36 млн грн, а також завищення вартості робіт з фарбування прольотних плит Подільського мосту на 2 млн грн.

Досудове розслідування інших фактів протиправної діяльності під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві триває.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУ Нацполіції у м. Києві та УСР в м. Києві ДСР НП України.