Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання на благоустрої Андріївського узвозу та ремонті дитсадка - судитимуть керівників управління Подільської РДА та підрядника

Подільською окружною прокуратурою міста Києва за участі ювенальних прокурорів скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівників структурних підрозділів Подільської РДА та підрядників за фактом привласнення бюджетних коштів (ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що управління капітального будівництва архітектури та землекористування Подільської РДА уклало з приватним товариством договори на виконання робіт з реконструкції будівлі дитячого садка санаторного типу у Подільському районі м. Києва, а також з благоустрою скверу на Андріївському узвозі у напрямку фунікулера.

З метою заволодіння бюджетними коштами начальник управління РДА створив організовану злочинну групу. До її складу увійшли заступник – начальник відділу будівництва та реконструкції та директор і бухгалтер підрядного підприємства.

Посадовці підписали офіційні документи щодо обсягів та вартості виконаних робіт. Проте ці роботи не були здійснені у повному обсязі, а частина з них проведена з порушеннями.

Відповідно до висновків судових експертиз інтересам держави завдано понад 2,6 млн грн збитків.

У ході слідства на майно підозрюваних – квартиру та шість автомобілів накладено арешти, а також заявлено позови про відшкодування спричиненої шкоди.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Подільського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами УСР у м. Києві ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.