Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання під час ремонту доріг – ексголові селищної ради на Херсонщині повідомлено про нову підозру

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про нову підозру ексголові однієї із селищних рад Херсонщини за фактами заволодіння та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч.ч. 3, 4, 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за попередньою змовою з інженером технічного нагляду та приватним підприємцем незаконно заволодів коштами місцевого бюджету, виділеними на капітальний ремонт доріг на території селища. Він підписав акти виконаних робіт, завідомо знаючи, що вони містять неправдиві відомості, а ремонтні роботи виконані не в повному обсязі.

На цей час отримано висновки 7 будівельно-технічних та судово-економічних експертиз та встановлено, що неякісний ремонт було проведено на семи дорогах населеного пункту і надлишково перераховано на розрахунковий рахунок підрядника 4 млн грн бюджетних коштів, які було привласненео спільниками.

Також під домашнім арештом на час досудового розслідування перебувають підприємець та інженер з технічного нагляду, які підозрюються у заволодінні і розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування здійснюється працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури