Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання півмільйона гривень на ремонті доріг – судитимуть посадовця комунального підприємства та інженера технагляду

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно службових осіб комунального та приватного підприємств, злочинна діяльність яких завдала державі збитків у понад півмільйона гривень (ч. 5 ст.191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2019 році посадові особи КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району м. Києва» уклали з приватним підприємством низку договорів щодо капітального ремонту асфальтового покриття прибудинкових територій та внутрішньо квартальних проїздів в Оболонському районі столиці. У подальшому вони склали та підписали офіційні документи, до яких внесли завищені показники обсягу виконаних ремонтних робіт, а також акти, роботи за якими взагалі не виконувались.

Внаслідок таких дій з бюджету міста на рахунки товариства були безпідставно перераховані кошти у сумі 564 тис грн.

Матеріали щодо інших учасників злочинного угруповання виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури