Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання понад 4,3 млн грн на ремонті ліфтів – повідомлено про нову підозру посадовцям КП «Київбудреконструкція», постачальнику та двом підрядникам

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 5 учасникам організованої групи - директору КП «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція», його заступнику, постачальнику ліфтів та двом підрядникам за фактами заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, службові особи комунального підприємства організували злочинну схему, спрямовану на розтрату бюджетних коштів, виділених на капітальне будівництво та реконструкцію ліфтів у житлових будинках міста Києва.

Діючи в інтересах суб’єктів господарювання, посадовці КП укладали з ними договори підряду на проведення робіт з реконструкції ліфтів у житлових будинках міста Києва.

Підрядники, будучи між собою у змові, через підконтрольні фірми здійснювали закупівлю ліфтів та комплектуючих, після чого поставляли їх комунальному підприємству по ціні, значно вище ринкової.

В окремих випадках завищення вартості придбаних ліфтів становило більш ніж на 400 тис грн за одиницю.

Встановлені на цей час збитки складають понад 4,3 млн грн.

На підставі ухвал слідчих суддів за місцем роботи та мешкання осіб, причетних до протиправної схеми, правоохоронці провели понад 20 обшуків.

Раніше у вказаному провадженні повідомлено про підозру директору Комунального підприємства «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція», його заступнику та керівникам двох підрядних організацій.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.