Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання понад 9 млн грн на ремонті спортмайданчиків у парку «Муромець» - судитимуть посадовців та підрядників

Деснянською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох осіб - директора комунального підприємства, двох комерційних директорів підрядної організації та двох інженерів з технічного нагляду за фактами розтрати бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 4, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що наприкінці 2021 року комунальне підприємство виступило замовником робіт з проведення капітального ремонту спортивних майданчиків в одному з найбільших столичних парків «Муромець».

Сума договорів підряду становила понад 32 млн грн.

Незважаючи на відсутність на балансі комунального підприємства земельної ділянки та споруд, що підлягали ремонту, підрядна організація – переможець тендеру, провела там роботи. При цьому не в повному обсязі та без будь-яких дозвільних документів.

Таким чином директор комунального підприємства, вступивши у злочинну змову з комерційними директорами підрядної організації та за пособництва інженерів з технічного нагляду вчинили розтрату бюджетних грошових коштів, перерахувавши понад 9 млн грн приватному підприємству за фактично невиконані роботи.

Всім підозрюваним на етапі досудового розслідування судами обрані запобіжні заходи – тримання під вартою із альтернативою застави. Загальна сума внесених застав перевищує 6 млн грн.

З метою відшкодування збитків, заподіяних територіальній громаді міста Києва, прокуратурою пред’явлено цивільний позов.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом Деснянського УП ГУ НП в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.