Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розкрадання сировини із магістральних трубопроводів – на Сумщині припинено діяльність групи осіб

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури припинено діяльність групи осіб з викрадення вуглеводнів (ч. 3 ст. 185 КК України).

За даними слідства, на території Роменщини фігуранти кримінального провадження відкачували сировину з магістральних конденсатопроводів та нафтопроводів. Викрадені вуглеводні доставляли на нафтопереробні заводи з подальшою їх переробкою в товари підакцизної групи та реалізацією в тіньовий сектор економіки.

Правоохоронці провели 13 обшуків за місцями проживання осіб, а також у нафтогазодобувному управлінні. Під час обшуків виявлено та вилучено близько 3450 л нафтовмісної рідини, ємності для її зберігання різного об’єму, насоси, шланги, помпи, транспортні засоби, за допомогою яких перевозилися викрадені нафтопродукти, жорсткі диски, флешнакопичувачі, пошкоджені пломби тощо. 

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочинної діяльності.

Протиправну діяльність припинено прокурорами спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Сумській області ДСР Нацполіції та слідчими Головного управління Нацполіції в Сумській області.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури