Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розпочато розслідування за фактом побиття військовослужбовця на Черкащині

За процесуального керівництва прокурорів Смілянської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами хуліганства, вимагання та незаконного поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 296, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263 КК України).

Під час моніторингу мережі Інтернет за результатами опрацювання оприлюдненого відео та інформації правоохоронці з’ясували, що 3 вересня 2024 у м. Сміла між чоловіками відбувся конфлікт, поєднаний з вимаганням грошових коштів. Під час цього конфлікту було нанесено тілесні ушкодження військовослужбовцю.

Наразі військовослужбовця визнано потерпілим у кримінальному провадженні. Встановлюються всі обставини та учасники вчинення злочину.

«Прокурори та слідчі ретельно з’ясовують всі обставини цієї події. Будь-який громадянин, а тим більше військовий, який боронить нашу країну від ворога, має бути захищеним.

Зусилля правоохоронців спрямовані на об’єктивне та повне розслідування цього злочину та притягнення винного до відповідальності.

Справедливість має бути відновлена, а винні - понести відповідне покарання», - наголосив Генеральний прокурор.

Досудове розслідування здійснюється слідчим СВ ВП № 2 Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області. Хід досудового розслідування взято на контроль Офісом Генерального прокурора.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.