Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розповідала в ефірі про легітимність «ДНР» та заперечувала окупацію українських міст – судитимуть блогерку з Краматорська

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України за фактом виправдовування збройної агресії РФ проти України та поширення матеріалів із запереченням тимчасової окупації частини території України, вчинених повторно (ч. 2, ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року місцева мешканка, використовуючи власний акаунт у соціальній мережі, розмістила відеозапис прямої трансляції, у якій визнавала правомірним намір від’єднання м. Краматорська від України у 2014 році. Блогерка заперечувала збройну агресію РФ проти України, окупацію ворогом українських міст, а також висловлювала свою прихильність до створення та існування псевдореспубліки «ДНР».

Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.