Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розповсюдження фейкової інформації на шкоду державній безпеці України – на Волині викрито ботоферму (ФОТО)

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури слідчими Управління СБУ у Волинській області розслідується кримінальне провадження за фактами здійснення закликів та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, які посягають на територіальну цілісність і недоторканність України та несанкціонованого втручання в роботу мереж електрозв'язку (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 361 КК України).

Правоохоронці виявили у м. Луцьку ботоферму, яку використовували для незаконної підміни телефонного трафіку з метою переадресації дзвінків для їх подальшої анонімізації, а також для анонімного створення псевдоакаунтів в соціальних мережах для розповсюдження фейкової інформації на шкоду авторитету та державній безпеці України.

У ході санкціонованих обшуків в одному з приміщень міста виявлено і вилучено обладнання для здійснення цієї протиправної діяльності: комп’ютери, VoIP-шлюзи, модеми, сім-картки мобільних операторів зв’язку.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на це майно, встановлюються особи, причетні до протиправної діяльності, а також замовники публікацій.