Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розповсюдження порнографії, в тому числі дитячої – підозрюють мешканця Житомира

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцеві у зберіганні та розповсюдженні відеопродукції порнографічного характеру, у тому числі дитячої порнографії (ч.ч. 1, 2, 3, 4 ст. 301 та ч. 1 ст. 301-1 КК України).

За даними слідства, чоловік встановив на свій ноутбук спеціальну програму для обміну інформацією та надав 30 серверам доступ для пошуку і завантаження відеопродукції із вмістом порнографічного характеру, у тому числі за участі дітей, які зберігалися на його комп’ютері.

Під час санкціонованого обшуку на персональному ноутбуці виявлено майже 8,5 тис графічних та відеофайлів, півтори сотні з яких містять дитячу порнографію.

Операцію з викриття проведено прокуратурою спільно з відділом боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Головного управління Нацполіції в області. Досудове розслідування здійснює Житомирське райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури