Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розповсюджує у школах літературу країни-агресора - депутату Маріупольської міськради повідомлено про підозру

Керівником Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Маріупольської міської ради у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, з 24 лютого 2022 року депутат міськради за власною ініціативою почала співпрацювати з військами РФ задля забезпечення діяльності окупаційної адміністрації держави-агресора на території м. Маріуполя.

Обійнявши псевдопосаду «начальника відділу культури адміністрації міста Маріуполь», підозрювана організовує проведення культурно-масових заходів з метою формування думки серед населення і світової спільноти про законність діяльності так званої «ДНР». Крім того, вона залучає до співпраці з окупаційною владою місцевих мешканців.

Також разом із псевдокерівництвом міста та депутатом державної думи РФ жінка розповсюджує у школах літературу міністерства освіти країни-агресора з метою поширення російської ідеології серед місцевого населення і розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.