Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розселяв окупантів, надавав техніку для побудови укріплень – депутат селищної ради з Херсонщини підозрюється у пособництві ворогу

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур заочно повідомлено про підозру депутату Новотроїцької селищної ради Херсонської області від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, знаючи про агресивні воєнні дії рф проти України, перейшов на бік ворога. Як засновник та керівник одного з приватних сільськогосподарських підприємств на Херсонщині він організував на його території розміщення військової техніки зс рф. Також він займався розселенням особового складу ворожого війська у смт Сиваське Генічеського району в будинку культури, школі, дитячому садку та приватних будинках, які вимушено покинули місцеві мешканці.

Дбав і про інші потреби військовослужбовців рф, забезпечуючи їх їжею, побутовими речами. А також надав для будівництва військових укріплень сільгосптехніку, яка була у його розпорядженні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.