Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розслідування воєнних злочинів рф: в Офісі Генпрокурора відбулося засідання Координаційного штабу

Генеральний прокурор Андрій Костін провів чергове засідання Координаційного штабу з питань взаємодії правоохоронних та інших державних органів під час фіксації та розслідування воєнних злочинів і ведення військово-політичним керівництвом російської федерації агресивної війни проти України.

«Маємо не втратити жодного доказу міжнародних злочинів, які росія чинить проти України та українців. Враховуючи їх масштаби, належне розслідування та документування злодіянь рф вимагають максимальної концентрації зусиль та координації широкого кола національних та міжнародних партнерів», – наголосив Генпрокурор.

На засіданні обговорили актуальні практичні питання документування воєнних та інших міжнародних злочинів ворога.

Серед озвучених пріоритетів:

-оцифрування та збереження матеріалів кримінальних проваджень,

-запровадження електронної системи управління розслідуваннями «СМЕРЕКА»,

-удосконалення взаємодії органів прокуратури, досудового розслідування, розвідувальних органів та органів військового управління щодо обміну інформацією, яка може містити ознаки воєнних злочинів або сприяти ідентифікації причетних до них осіб,

-обмін інформацією щодо злочину агресії для формування доказової бази в рамках діяльності Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ІСРА).

За результатами обговорення було прийнято конкретні рішення, спрямовані на підвищення ефективності документування та розслідування воєнних злочинів та узгоджено дієві заходи, які має вжити кожна із представлених у складі Штабу державних інституцій.

«Щиро вдячний колегам за ефективну співпрацю. Працюємо спільно та злагоджено аби усі воєнні злочинці отримали справедливе покарання», – зазначив Андрій Костін.

У засіданні штабу взяли участь керівники СБУ, МВС, Нацполіції України, Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ та розвідувальних органів.