Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата 71 млн грн акціонерного товариства – підозрюють керівника АТ «ДПЗКУ» та пособника

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора керівнику Акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та пособнику повідомлено про підозру у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадова особа «ДПЗКУ» за попередньою змовою з пособником здійснили розтрату коштів акціонерного товариства. Зокрема, підозрюваний ініціював питання укладення договору про надання послуг між корпорацією та підконтрольним пособнику товариством з обмеженою відповідальністю через нібито неспроможність філій цієї корпорації забезпечити виконання таких послуг самостійно.

Внаслідок укладення такого договору Акціонерним товариством «ДПЗКУ» сплачено понад 71 млн грн.

Наразі клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.