Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата 7,7 млн грн, виділених на закупівлю твердопаливних котлів, – повідомлено про підозру керівнику КП Конотопської міськради

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури директору комунального підприємства Конотопської міської ради повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів шляхом службового підроблення (ч. 4, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, попри наявність порушень під час проведення тендерної процедури у 2022 році директор комунального підприємства уклав низку договорів на закупівлю твердопаливних котлів із підприємством, яким фактично керує його син. 

У подальшому, згідно умов договору, підприємству з бюджету перераховано близько 15 млн грн. Однак на даний час один із твердопаливних котлів «Теплогенратор модульний» вартістю 3,9 млн грн взагалі не поставлений, а інші придбані за значно завищеною ціною.

Згідно висновку судово-економічної експертизи, внаслідок зайвої сплати на користь підприємства документально підтверджуються збитки на загальну суму 7,7 млн грн.

Стосовно фактичного та юридичного керівництва підприємства триває слідство.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Сумській області у взаємодії зі співробітниками Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.