Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата комплектуючих для бронетехніки – начальнику цеху військової частини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону начальнику ремонтного цеху інженерної техніки однієї з військових частин Чернігівщини повідомлено про підозру за фактом розтраті чужого майна (ч. 2 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2020 році підозрюваний передав представникам одного із приватних товариств посилену бортову коробку передач, яка призначалась для проведення ремонтних робіт військової бронетехніки. За це начальник цеху отримав 9,3 тис доларів США та 61 тис грн.

Враховуючи, що підозрюваний переховувався від органу досудового розслідування, на виконання ухвали суду його затримано правоохоронцями.

До суду подані клопотання щодо обрання йому запобіжного заходу, відсторонення від посади, а також накладення арешту на майно.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу ДКР СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.