Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата коштів на ремонті шкіл – підозрюють начальника управління капітального будівництва Дарницької РДА (ФОТО)

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику Управління капітального будівництва Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, Дарницькою РДА з комерційним підприємством укладено договори на здійснення ремонту двох навчальних закладів в Дарницькому районі міста Києва. Достовірно знаючи, що роботи виконано не в повному обсязі, начальник управління капітального будівництва Дарницької РДА підписав акти приймання виконаних робіт та безпідставно перерахував підряднику бюджетні кошти.

Висновком судово-економічної експертизи встановлено, що внаслідок завищення вартості будівельних робіт територіальній громаді міста Києва заподіяно близько 150 тис грн збитків.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також відсторонення його від займаної посади. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури