Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата коштів під час реконструкції Грибовецького сміттєзвалища – викрито ексдиректора КП

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підзору колишньому директору одного із комунальних підприємств Львівської міськради за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, службовець розтратив бюджетні кошти під час виконання робіт з реконструкції полігону твердих побутових відходів м. Львова в с. Великі Грибовичі. Він безпідставного перерахував кошти підрядній організації за нібито виконані роботи, без складання актів прийому виконаних робіт та фактичної перевірки їх обсягу.

Загальна сума підтверджених експертизою та аудитом збитків складає 740 тис грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Окрім того, перевіряється причетність інших службових осіб комунального підприємства до вчинення злочину.

Слідчі дії тривають.

Правопорушення викрито прокурорами обласної прокуратури спільно зі слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Львівської обласної прокуратури