Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата коштів, виділених для боротьби з COVID-19 – повідомлено про підозру експосадовцю Львівської ОДА

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов’язків начальника одного із управлінь Львівської обласної державної адміністрації за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, голова тендерного комітету ОДА не забезпечив належної роботи щодо перевірки договорів закупівлі медичного обладнання та устаткування в заклади охорони здоров’я для боротьби та подолання наслідків COVID-19. Він підписав документи із врахуванням ПДВ всупереч постанові Кабінету Міністрів України. Збитки склали понад 320 тис грн. На даний час їх відшкодовано.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Львівської обласної прокуратури