Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата мінеральних добрив зі збитками у 3,6 млн грн – на Сумщині повідомлено про підозру директору підприємства

За процесуального керівництва Конотопської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору регіонального підрозділу одного з українських підприємств за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах шляхом підроблення документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, керівник підприємства, що займається продажем мінеральних добрив, у березні 2019 року, зловживаючи своїм службовим становищем, безоплатно передав суб’єкту господарювання 352 тонни аміачної селітри. Він особисто вручну виписав фіктивні накладні на селітру та роздрукував перепустку на виїзд завантаженого транспортного засобу за територію підприємства. В подальшому протягом майже двох років, аби приховати свої протиправні дії та нестачу селітри, підробляв інвентаризаційну документацію про наявність даної продукції на складі. У результаті протиправних дій керівник завдав підприємству 3,6 млн грн збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Конотопським районним відділом поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури