Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата понад 1,3 млн грн під час капітального ремонту скверу – повідомлено про підозру колишнім посадовцям КО «Київзеленбуд»

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва колишнім заступнику начальника одного з управлінь та начальнику відділу інженерного супроводження та технічного нагляду КО «Київзеленбуд» повідомлено про підозру за фактом розтрати бюджетних коштів та пособництва у заволодінні коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, між КО «Київзеленбуд» та приватним підприємством у 2023 році був укладений договір підряду на виконання робіт «Капітальний ремонт скверу на вул. Симиренка між будинками №5-В та №7-А у Святошинському районі». У цьому сквері є спортивний майданчик, на якому мали облаштувати спеціальне покриття, втім не зробили цього.

У подальшому, на той час заступник начальника управління з капітальних вкладень, достовірно знаючи, що роботи виконані не в повному обсязі, підписав акти виконаних робіт, а начальник відділу інженерного супроводження та технічного нагляду своїм підписом засвідчив достовірність та повноту виконаних робіт. На підставі цих документів на рахунки приватної фірми були перераховані бюджетні кошти.

Висновком експертів підтверджено завдання збитків столичній громаді на суму понад 1 млн 300 тис грн.

У ході слідства також буде надана правова оцінка діям службових осіб підрядної організації.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Дарницького ГУНП в місті Києві за оперативного супроводження УСР в місті Києві ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.