Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата понад 2 млн грн та службове підроблення – керівникам оборонного та комерційного підприємств на Миколаївщині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону директору одного з оборонних підприємств та директору товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у січні 2021 року між оборонним та комерційним підприємствами було укладено договір про надання послуг з модернізації стендів для контрольних і здавальних випробувань двигунів та турбогенератора. 

Упродовж січня-вересня 2021 року підприємець провів роботи не у повному обсязі. Після цього він склав та надав, а директор оборонного підприємства підписав та завірив печаткою акт приймання-передачі виконаних робіт, до якого було внесено неправдиві відомості щодо завищення їхніх обсягів.

Внаслідок умисних протиправних дій підозрюваних, державному підприємству завдано понад 2 млн грн матеріальних збитків.

Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та арешту майна.

Досудове розслідування здійснює підрозділ територіального управління БЕБ в Одеській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.