Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтрата понад пів мільйона гривень на закупівлі пального – у Житомирі підозрюють ексдиректора комунального автопідприємства

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури повідомлено про підозру ексдиректору комунального автомобільного підприємства Житомирської міськради у розтраті майна (ч. 3, ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у 2018 році уклав зі столичним приватним товариством два договори на закупівлю за бюджетні кошти бензину та дизпалива. Воно призначалося для потреб автопідприємства.

Загалом мало бути поставлено майже 300 л пального на суму 6,7 млн грн.

Пізніше сторони уклали декілька додаткових угод до основних договорів. Ними збільшувалася ціна на товар, а обсяг поставки зменшувався. При цьому підозрюваний достовірно знав про відсутність коливань цін на пальне.

Комунальному підприємству спричинено понад 570 тис грн збитків. 

Наразі вирішується питання щодо стягнення з експосадовця підприємства заподіяної шкоди. З метою її відшкодування вживаються заходи для накладення арешту на належне йому майно.

Досудове розслідування здійснює Житомирське райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.