Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Розтратив понад 5 млн грн бюджетних коштів на закупівлі генераторів – судитимуть керівника комунального підприємства на Чернігівщині

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора комунального підприємства Ніжинської міської ради Чернігівської області за фактами розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, у великих та особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 4, 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у листопаді-грудні 2022 року посадовець проігнорував надану фахівцем з публічних закупівель інформацію про найбільш економічно вигідну цінову пропозицію за результатами аналізу ринку. Він одноосібно підібрав підприємство з м. Кам’янське Дніпропетровської області та уклав з ним 6 договорів на придбання електрогенераторів загальною вартістю 12 млн грн за значно завищеними цінами.

Внаслідок злочинних дій місцевому бюджету завдано збитків майже на половину від суми закупівлі, що становить понад 5 млн грн.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.