Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Самопроголошення Президентом України та формування фейкового уряду - на Дніпропетровщині підозрюється чоловік

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у здійсненні публічних закликів до насильницької зміни, повалення конституційного ладу, його захоплення, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій (ч. 2 ст. 109 КК України).

За даними слідства, мешканець Дніпра разом з однодумцями з так званого всеукраїнського національного конгресу сформував тіньовий уряд з метою насильницького повалення влади та домігся обрання себе «Президентом України». Іншими рішеннями вони призначили фейкових «голову Верховної Ради», «Прем’єр-міністра», керівників силових відомств, а діючі державні органи визнали «терористичними структурами».

Намагаючись заручитися підтримкою військовослужбовців Збройних Сил України та ветеранів АТО/ООС, псевдопрезидент видав розпорядження, згідно якого його прихильники матимуть право володіти вогнепальною зброєю.

Під час проведення обшуку за місцем мешкання підозрюваного правоохоронними органами вилучено печатки й бланки псевдоуряду, фейкові розпорядження самопроголошених органів влади та «дипломатичні паспорти високопосадовців», комп’ютерну техніку, мобільні телефони тощо.

Наразі встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Дніпропетровській області.

 

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури