Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайська схема продажу неіснуючого військового спорядження – судитимуть трьох жителів Закарпаття

Прокурори Ужгородської окружної прокуратури Закарпатської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох місцевих жителів за фактом шахрайства, вчиненого повторно та шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України). 

Одному з них також інкримінують незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством встановлено, що шахрайську схему організували раніше судимі за крадіжку чоловік та його співмешканка, а також їхній знайомий.

Обвинувачені зареєстрували ряд Телеграм-каналів, де публікували фейкові оголошення про продаж неіснуючого військового спорядження – шоломів, тепловізорів, бронежилетів, військової форми, взуття тощо.

Покупці здійснювали повну або часткову передоплату, але замовлення так і не отримували. Після одержання коштів на банківські картки фігуранти зникали й переставали виходити на зв’язок.

Правоохоронці встановили більше 20 потерпілих з десяти областей України. Загальна сума завданих їм збитків – понад 138 тис грн.

Крім того, під час проведення слідчих дій у помешканні одного з обвинувачених виявили пістолет, який він придбав і зберігав без необхідного дозволу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Ужгородського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.