Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайське заволодіння 140 га державної землі на Чернігівщині – викрито мешканців Дніпра та Черкас (ФОТО)

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури викрито чотирьох мешканців м. Дніпро та м. Черкаси на шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, четверо осіб упродовж березня-квітня 2020 року зібрали у декількох десятків мешканців Чернігівської області документи, необхідні для отримання у власність земельних ділянок. Після оформлення права власності на землю, учасники групи отримували можливість повністю розпоряджатися землею. У такий спосіб вони шахрайським шляхом заволоділи 140 га землі державної власності загальною вартістю 1 млн 400 тис грн.

В ході розслідування кримінального провадження прокурори Чернігівської обласної прокуратури спільно зі співробітниками Служби безпеки України провели обшуки у м. Дніпро. Також проведено обшуки співробітниками Головного управління Національної поліції спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР Нацполіції в помешканнях осіб, причетних до скоєння правопорушення, в м. Черкаси.

На сьогодні всім чотирьом повідомлено підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Розслідування триває. Проводяться необхідні слідчі дії, під час яких встановлюється коло причетних до вчинення злочину осіб.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Чернігівської обласної прокуратури