Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайське заволодіння землями на узбережжі Чорного моря – підозрюється мешканець Херсонської області

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру громадянину України за фактами шахрайського заволодіння земельними ділянками, а також легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Гола Пристань Херсонської області організував заволодіння земельними ділянками рекреаційного призначення загальною площею 4,2 га та вартістю понад 6,6 млн грн на узбережжі Чорного моря. Ділянки вибули із комунальної власності Лазурненської селищної ради на підставі підробленого рішення Скадовського районного суду у Херсонській області.

В подальшому, з метою легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, підозрюваним здійснено реалізацію земельних ділянок через відкриті торги, що організовуються ДП «СЕТАМ», третім заздалегідь невизначеним особам.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.