Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайським шляхом заволоділи землями на майже 1,8 млн грн – на Закарпатті підозрюють депутата та двох його спільників

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру організованій групі у складі депутата сільської ради Хустського району, землевпорядника та нотаріуса за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

Останнім двом також інкриміновано підроблення офіційних документів та зловживання повноваженнями (ч. 2, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 365-2 КК України), а депутату – пособництво у вчиненні злочину (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 358 КК України).

За даними слідства, депутат організував схему незаконного відчуження земель від жителів одного з сіл Хустського району. Шляхом обману він отримував від громадян акти на право приватної власності на ділянки.

Надалі таємно від реальних власників проводилося фіктивне переоформлення ряду документів. Для цього чоловік залучив двох спільників – інженера-землевпорядника та приватного нотаріуса. Вони складали та видавали підроблену документацію.

Шахрайську схему підозрювані налагодили під приводом допомоги закарпатцям в оформленні земель. Водночас кінцевою метою було їх відчуження на користь третіх осіб.

Протягом 2018-2020 років неправомірні дії підозрюваних завдали громадським інтересам збитки на близько 1,8 млн грн. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області, оперативний супровід – Закарпатське управління ДВБ НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.