Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство із землями комунальної власності на понад 7,3 млн грн – на Київщині повідомлено про підозру адвокату

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури повідомлено про підозру адвокату за фактами шахрайства, використання підроблених документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3, 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 1, 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства, адвокат, будучи директором товариства, використав підроблені офіційні документи та зареєстрував за очолюваним підприємством право приватної власності на 4 земельні ділянки промисловості загальною площею майже 5 га.

Надалі частину цих ділянок він продав, а отриманими від правочину коштами розпорядився на власний розсуд.

Внаслідок протиправних дій підозрюваного з комунальної власності безпідставно вибули землі ринковою вартістю понад 7,3 млн грн. Таким чином, одній із територіальних громад Білоцерківського району спричинено збитки на вказану суму.

За клопотанням прокуратури суд наклав арешт на ці земельні ділянки. Також скеровані клопотання про обрання адвокату запобіжного заходу та накладення арешту на майно підозрюваного.

Викриття незаконної діяльності здійснювалось прокурорами Білоцерківської окружної прокуратури спільно зі слідчими Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області за оперативного супроводу Білоцерківського РВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.