Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство із житлом для переселенців – підозрюють жительку Івано-Франківська

За процесуального керівництва окружної прокуратури міста Івано-Франківська місцевій жительці повідомлено про підозру за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, жінка шляхом обману заволоділа коштами внутрішніх переселенців, які через війну шукали житло на Прикарпатті. Розуміючи, що попит на помешкання зріс, вона розмістила на сервісі онлайн-оголошень неправдиву інформацію про здачу в оренду житлового будинку в м. Яремче та готелю в с. Поляниця.

 Для оренди нерухомості вона вимагала передоплату коштів на банківську платіжну картку. Однак, після отримання грошового переказу, житло не надавала, а коштами розпоряджалась на свій розсуд.

За попередніми даними, жінка ошукала понад 30 переселенців із Київської, Миколаївської та Херсонської областей, які перерахували їй по 3000 – 4000 гривень.

Підозрюваній обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Викрили протиправну діяльність співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Івано-Франківського райуправління поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.