Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство на 150 тисяч доларів США – викрито заступника начальника відділу Офісу Генпрокурора

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та за сприяння Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора детективи НАБУ викрили та повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділів Офісу Генпрокурора та фізичній особі-посереднику у підбурюванні до надання неправомірної вигоди та шахрайстві ( ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, заступник начальника відділу запропонував підприємцеві за винагороду допомогти із закриттям кримінального провадження, процесуальне керівництво в якому здійснювали прокурори Офісу Генпрокурора, а слідство – ДФС.  А також повернути вилучене під час обшуків майно: комп’ютерну техніку та автівки Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continеntal GT, Land Rover Range Rover.

Працівник прокуратури запропонував бізнесмену надати йому 100 тис дол США нібито для подальшої передачі керівництву Офісу Генпрокурора. У подальшому він збільшив суму неправомірної вигоди до 150 тис дол США. До протиправних дій також залучив посередника.

Наразі здійснюються обшуки за місцями проживання, роботи та в інших приміщеннях, якими користуються підозрювані. Слідчі дії для встановлення всіх ймовірних учасників злочину тривають.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.