Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство на понад 800 тис грн - на Запоріжжі судитимуть злочинне угруповання, до якого входили державні кадастрові реєстратори

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників злочинного угруповання, до якого входили державні кадастрові реєстратори, за фактом шахрайства, використання завідомо підробленого документа, несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах чи комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації  (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, місцевий мешканець організував схему незаконного набуття права власності на земельні ділянки. До цього він залучив трьох державних кадастрових реєстраторів Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області. Організатор надав реєстраторам підроблені документи, необхідні для оформлення права власності на земельні ділянки. Потім держслужбовці на підставі цих документів за допомогою електронних ключів вносили недостовірні дані до Національної кадастрової системи. У такий спосіб за обвинуваченим незаконно визнано право власності на 17 земельних ділянок державної форми власності на території однієї з територіальних громад Запорізької області загальною вартістю понад 800 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним управлінням Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури