Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство у період воєнного стану – підозрюється мешканка Запоріжжя

За процесуального керівництва Запорізької окружної прокуратури мешканці м. Вільнянськ повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, жінка, скориставшись запровадженням воєнного стану в Україні та масовими закупівлями товарів, у тому числі в якості гуманітарної допомоги і для забезпечення потреб ЗСУ, розробила шахрайську схему заволодіння коштами волонтерів та громадян. У соцмережі Фейсбук вона створила сторінку інтернет-магазину, де розмістила оголошення про продаж військового тактичного спорядження. У такий спосіб жінка підшукувала покупців, при цьому не маючи на меті пересилати їм замовлений товар. Переконавши одного з потенційних замовників у наявності тактичного розвантажувального жилета, підозрювана домовилася про попередню оплату. Отримавши гроші, відповідно замовлений товар не відправляла.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Відділення поліції № 2 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області Департаменту кіберполіціі Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.