Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство з гуманітарною допомогою - у Полтаві судитимуть експосадовицю Сумської обласної військової адміністрації

Полтавською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишньої високопосадовиці Сумської обласної військової адміністрації за шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року одразу після звільнення з посади, не маючи повноважень на вчинення дій від імені державного органу, жінка заволоділа гуманітарною допомогою, що надійшла на адресу Сумської обласної військової адміністрації для жителів Сумщини. Сума шкоди склала понад 185 тис грн.

Під час досудового розслідування гуманітарну допомогу вилучено зі складського приміщення у Полтаві та передано на Сумщину.  

Протиправні дії викрито за зверненням керівництва Сумської обласної військової адміністрації.

Кримінальне провадження розслідувалося Полтавським райуправлінням поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.