Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство з легалізацією іноземців – викрито групу осіб

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито групу осіб у шахрайському заволодінні коштами іноземних громадян, а також у підбуренні їх до надання неправомірної вигоди працівникам СБУ (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, двоє громадян Вірменської Республіки та громадянин України, зловживаючи довірою іноземців - трьох громадян Республіки Туркменістан, отримали їх паспорти для виїзду за кордон, пообіцявши допомогти в продовженні строків перебування в Україні. Не маючи наміру фактичного надання допомоги, вони повідомили потерпілим про нібито вилучення їх паспортів Службою безпеки України та про необхідність передати через них співробітникам СБУ 2100 доларів США за повернення вилучених документів.

У ході проведення контролю за вчиненням злочину фігурантів кримінального провадження затримано у порядку ст. 208 КПК України під час передачі цих коштів.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться невідкладні слідчі дії з метою встановлення інших можливих учасників злочину.

Заходи із документування та викриття протиправної діяльності проводилися прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.