Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шахрайство з житлом для переселенців - судитимуть учасників злочинної схеми

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох осіб за фактами шахрайства та несанкціонованого втручання в роботу інформаційних систем (ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 361 КК України).

Розслідуванням встановлено, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, група осіб, маючи на меті шахрайське заволодіння чужим майном, розмістили в Інтернеті оголошення про здачу в оренду будинку в Закарпатській області за ціною 1500 грн за добу.

Громадяни, які через збройну агресію РФ, були вимушені залишити своє місце проживання та терміново шукали тимчасове житло на Закарпатті, перераховували кошти за оренду будинку на банківські рахунки обвинувачених. Після цього вони припиняли з ними зв’язок.

Упродовж березня 2022 року обвинувачені ошукали дев’ятьох потерпілих.

Провадження щодо третьої особи зупинене у зв’язку з призовом його до лав Збройних Сил України.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу співробітників управління протидії кіберзлочинам в м. Києві ДКП Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.