Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Секретарку окупаційної адміністрації Станіслава на Херсонщині судитимуть за колабораційну діяльність

Прокурори Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що наприкінці серпня 2022 року обвинувачена пішла на співпрацю з ворогом. Вона обійняла посаду «секретаря» у незаконно створеному окупантами органі – «Военно-гражданской администрации Станиславской сельской территориальной громады».

На неї покладались обов’язки з організації діяльності комунальних підприємств, добору працівників псевдоустанови. Також вона закликала місцевих підприємців реєструватись за законодавством рф.

У вересні обвинувачена взяла участь в організації та проведенні псевдореферендуму на тимчасово окупованій території. Особисто ходила по домівках місцевих жителів, закликаючи їх брати участь у ньому.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.