Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сексуальне насильство та ґвалтування неповнолітньої дитини – на Житомирщині повідомлено про підозру вітчиму

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Житомирської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за фактами зґвалтування та сексуального насильства стосовно неповнолітньої дитини (ч. 3 ст. 152, ч. 3 ст. 153 КК України).

За даними слідства, підозрюваний неодноразово ґвалтував падчерку та вчиняв над нею насильницькі дії сексуального характеру. З матір’ю дівчинки перебував у цивільному шлюбі. Подружжя має ще двох спільних дітей.

Чоловік користувався безпорадним станом потерпілої, погрожував їй фізичною розправою та чинив психологічний тиск.

Протиправні дії викрили та помістили дитину у соціальний заклад для неповнолітніх. Також їй надано допомогу зі вступом на навчання у професійному ліцеї.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. 

З огляду на те, що чоловік скоїв особливо тяжкий злочини стосовно неповнолітньої дитини, ювенальні прокурори оскаржуватимуть це судове рішення та наполягатимуть на триманні його під вартою.

Досудове слідство проводить Житомирський райвідділ поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.