Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Селидове та Бересток під вогнем окупантів - розпочато розслідування за фактами загибелі однієї і поранення 9 людей, серед яких дитина

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, ввечері 5 травня 2024 року російські війська здійснили чергову атаку на цивільне населення у Покровському та Краматорському районах. 

Окупанти завдали удару по м. Селидове. Під прицілом ворожого озброєння опинився житловий квартал. Шістьох цивільних поранено. 

Пошкоджено 10 п’ятиповерхових і 2 дев’ятиповерхових будинків. Тип засобу ураження встановлюється.

Окрім цього зс рф обстріляли с. Бересток Іллінівської громади. Снаряд поцілив по приватному будинку. 

Під завалами зруйнованого домоволодіння від отриманих травм, несумісних з життям, загинув чоловік. Його матір, дружина та 3-річний син дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. 

За попередніми даними, армія рф використала керовану авіаційну бомбу «УМПБ Д-30 СН». Руйнувань зазнали житлові будинки й автомобілі.

Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.