Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сформували псевдоправоохоронний орган в окупованому Херсоні – 26 особам повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора 26 особам, серед яких 14 колишні співробітники органів МВС, повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, на виконання вказівок російських кураторів на тимчасово окупованій території Херсонської області створено та організовано діяльність незаконного правоохоронного органу – так званого «ГУ МВД Херсонской области». В подальшому відбувся підбір та вербування 26 кандидатів, у тому числі з числа колишніх співробітників поліції України, які добровільно зайняли посади у псевдоправоохоронному органі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.