Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ще одному командиру незаконного збройного формування «Самооборона Криму» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозру командиру 5 роти незаконного збройного формування «Самооборони Криму». Йому інкриміновано участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування, державну зраду, посягання на територіальну цілісність та недоторканість України (ч. 4 ст. 260, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, у лютому 2014 року підозрюваний був призначений окупантами командиром 5 роти НЗФ «Самооборона Криму», що незаконно діяла на території півострова. Під його керівництвом «самооборонівці» спільно з іншими підрозділами НЗФ та ЗС РФ брали участь у захопленні та подальшому контролі об’єктів критичної інфраструктури півострова, забезпечували функціонування незаконно створених блок-постів, здійснювали патрулювання вулиць, проводили незаконні перевірки документів й особисті обшуки громадян України.

Підозрюваний отримав від представників окупаційної адміністрації РФ в Криму псевдонагороди за «За повернення Криму» та «За захист Криму».

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.