Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Щомісячні хабарі за безперешкодну діяльність – на Тернопільщині викрито керівника держпідприємства та посадовця поліції (ФОТО)

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру керівнику державного підприємства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України і одному із керівників Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР Нацполіції України за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, керівник держпідприємства за пособництва інших осіб, розробили протиправну схему систематичного вимагання та одержання неправомірної вигоди від керівників лісогосподарських підприємств області. За безперешкодну діяльність вони щомісяця мали надавати їм 1500 доларів США та 100 літрів бензину.

Під час передачі чергового траншу неправомірної вигоди – 5000 доларів США двох посадовців затримано правоохоронцями.

За місцем роботи та проживання підозрюваних проведено обшуки, під час яких вилучено майже 90 тис доларів США. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Викрито посадовців прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління ДБР за участі оперативних співробітників Головного оперативного управління ДБР та територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.