Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Щомісячний обіг психотропів на 1 млн грн – на Дніпропетровщині викрито діяльність нарколабораторії

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру двом членам злочинної групи у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах та незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України).

За даними слідства, двоє мешканців м. Дніпра облаштували лабораторію з виготовлення психотропів – амфетаміну та альфа-PVP на території області. Компоненти для виготовлення – прекурсори закуповувалися через спеціалізовані Telegram-канали. Збували заборонені речовини через Інтернет-месенджери по всіх регіонах держави оптовими та дрібними партіями. Щомісячно обіг з реалізації складав близько 1 млн грн.

Під час проведення обшуків за місцем мешкання учасників групи та у лабораторії правоохоронцями вилучено близько 20 кг психотропів, ваги та засоби для фасування, каністри з речовиною коричневого кольору, ємності  з бромом, електричні магнітні змішувачі, мобільні телефони, чорнові записи, банківські карти та грошові кошти у сумі 21 тис грн і майже 19 тис доларів США.

Всіх учасників групи затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, оперативний супровід –  Управлінням Служби безпеки України в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури