Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сина екснардепа-регіонала судитимуть за організацію замовного вбивства

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Жмеринської міської ради Вінницької області.

Йому інкриміновано організацію закінченого замаху на вбивство, придбання та зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п .п. 6, 11 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).

Розслідуванням встановлено, що колишній депутат міськради, діючи у інтересах свого батька – колишнього народного депутата України від «партії регіонів», організував замах на замовне вбивство депутата цієї ж міської ради.

Це сталося через конфлікт, який виник між ними з приводу продовження строку дії раніше укладених договорів оренди земельних ділянок та позбавлення його батька повноважень депутата місцевої ради.

Під час обшуку за місцем проживання обвинуваченого виявлено та вилучено вогнепальну зброю, яку він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Головного слідчого управління ДБР, оперативний супровід – співробітниками Управління внутрішнього контролю ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.