Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Система кримінальної юстиції: різні поверхи – один дах» – в Офісі Генпрокурора відбулася професійна дискусія «Just talk» (ФОТО)

На даху Офісу Генерального прокурора керівники і працівники правоохоронних та судових органів подискутували про визначення спільних пріоритетів та організацію взаємодії між інституціями. Захід було організовано за підтримки відкритого майданчика для професійної дискусії про кримінальну юстицію «Just talk». 

Спікерами дискусії виступили перший заступник Генерального прокурора Роман Говда, заступник керівника підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України Тарас Філоненко та керівник апарату Вищого антикорупційного суду Богдан Крикливенко. 

У заході взяли участь Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, Голова Служби безпеки України Іван Баканов, Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, в. о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук, заступник Директора Державного бюро розслідувань Олександр Соколов, співробітники Офісу Генерального прокурора, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, судді, юристи та представники закладів освіти. 

Учасники дискусії обговорили, зокрема, шляхи створення умов для синхронізації завдань різних інституцій в рамках однієї системи, сучасні підходи до управління в кримінальній юстиції, стандарти управлінської діяльності для керівників різних рівнів та проблемні питання, які виникають під час її здійснення. 

Генеральний прокурор зазначила, що синергійна робота всіх правоохоронних органів життєво необхідна для подолання викликів сьогодення.

«Ефективна співпраця органів кримінальної юстиції – запорука успішного досягнення спільної мети. Для цього потрібно розвивати міжінституційні зв’язки, розбудовувати партнерство. Також необхідно забезпечувати регулярне визначення спільних цілей та ключових пріоритетів у діяльності. Прокуратура як координаційний орган, готова активно цьому сприяти», - резюмувала Ірина Венедіктова.