Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Систематичне одержання хабарів за переміщення товарів через кордон України – підозрюють співробітника Одеської митниці

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру державному інспектору одного з митних постів Одеської митниці за фактами отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, митник вимагав від громадянина плату за нестворення перешкод при переміщенні товарів через митний кордон України. Свої послуги він оцінив у 100 дол США за переміщення однієї сумки з речами. Правоохоронці затримали його під час одержання 400 дол США неправомірної вигоди.

Крім того, раніше, інспектор за 700 дол США хабара пообіцяв іншому громадянину посприяти у вирішенні питання щодо безперешкодного повернення зі складу одеської митниці дев’яти сумок з речами, вилучених працівниками цього митного посту.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури