Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Систематичні хабарі з підприємців - у Києві затримано начальника відділу поліції

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано начальника відділу превенції Святошинського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець, використовуючи владні повноваження, організував схему незаконного збагачення шляхом вимагання та одержання неправомірної вигоди з підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю продуктами харчування на території Святошинського району столиці.
На вимогу поліцейського суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю на вулиці Підлісній, мали щомісячно передавати йому від 15 000 до 40 000 грн.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронця затримали у порядку ст. 208 КПК України після отримання частини обумовленої суми.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого в м. Києві, за оперативного супроводу співробітників СБУ та за сприяння керівництва ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури