Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Системна корупція при розмитненні товару - завершено слідство стосовно керівництва Житомирської митниці

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування стосовно двох посадовців Житомирської митниці та брокера за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, начальниця митниці разом із співучасниками організувала корупційну схему отримання неправомірної вигоди за безперешкодне оформлення товарів, які завозяться на митну територію України. До складу організованої групи входили начальник відділу митниці та митний брокер.

Ціни на такі послуги визначались в середньому по 350 доларів США за кожний безперешкодно оформлений транспортний засіб комерційного призначення.

У ході проведення досудового розслідування задокументовано декілька епізодів передачі підозрюваним грошових коштів за надані «послуги» з митного оформлення.

Під час отримання чергового траншу – 2800 доларів США та 50 тис грн їх затримали в порядку ст. 208 КПК України.

На цей час відповідно до вимог ст. 290 КПК України матеріали кримінального провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення.

Досудове розслідування здійснювалося ТУ ДБР, розташованим в м. Києві, за оперативного супроводу спільно з працівниками ГУ «Д» ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.